Citronvatten

Börja gärna dagen med en lever-renande och stärkande kopp varmt eller kallt citronvatten.

Pressa en färsk ekologisk citron och häll citronsaften i ett glas eller en kopp med varmt eller kallt vatten. Tänk på att borsta tänderna före du dricker ditt citronvatten. Skulle du borsta tänderna direkt efter du druckit ditt citronvatten finns risken att du kan skada emaljen.

Efter att du njutit av ditt citronvatten undviker du att äta eller dricka de närmaste 45 minuterna, så att kroppen får en möjlighet att ta hand om citronens alla stärkande och näringsrika ämnen.

Upp

Citronmeliss-te

Koka upp vatten till en kopp citronmeliss-te, ta sedan och ställ kastrullen åt sidan och lägg i 2-3 kvistar färsk ekologisk citronmeliss i vattnet och låt dra i ca 5-10 minuter.
Ta sedan bort citronmelisskvistarna och häll upp ditt citronmeliss-te och njut.


Upp


Varm vitkÅl mot vÄrk

Ta ett vitkålsblad och värm med strykjärn alternativt koka upp i vatten (kokar du vitkålen så tänk på att torka av vattnet innan du lägger på vitkålsbladet på kroppen) och lägg försiktigt på vitkålen där du känner värken.


Upp”De fyra grundstenarna till ett bÄttre liv”

Våra fysiska handlingar, attityder, känslor, tankar, vad vi tror på, föreställningar och hur vi andas påverkar vår hälsa.
Allt påverkar oss i någon riktning. Allt är föränderligt hela tiden. Den vi var igår är någon annan än den vi är idag, vi utvecklas i varje stund. Precis som våra medmänniskor också gör.

Därför är det alltid rätt tid att sträva efter balans (att bli medveten om hur vi mår när vi mår som bäst och förstå varför vi är i obalans och vad vi kan göra för att sträva efter balans). Ju mer vi har modet att vara oss själva desto närmare balans är vi.

Don Miguel Ruiz lärde ut de så kallade ”fyra grundstenar till ett bättre liv” (precis som hans bok heter), vilket innebär:

1. Var sann i ditt tal. Naturligtvis med ett varmt hjärta, utan att såra någon.
2. Gör alltid ditt bästa. Naturligtvis utan att jämföra dig med andra, utan möjligtvis att bli inspirerad av andra.
3. Ta inget personligt. Naturligtvis tar vi ansvar för oss själva och våra handlingar, fast ibland tar jag inte ens mina egna tankar och känslor personligt, för nio gånger av tio är de inte jag, skriver författaren i sin bok.
4. Ta inget för givet. Naturligtvis gör de att vi slipper mycket lidande och onödig oro.

UppTankekarta

Har du någon gång gjort en så kallad tankekarta? Om inte tycker jag du ska göra en.

Du gör helt enkelt så att du tar fram två vita papper och en penna eller olika färgpennor. Sätter dig ner på en plats du trivs på, gärna med en god kopp te och kanske sätter du på din favoritmusik lite svagt i bakgrunden. Nu är du förhoppningsvis i rätt stämning för att göra din tankekarta. Du börja med att skriva ner hur ditt liv ser ut just NU, med jobb, utbildning, relationer (familj, vänner etc), boende, hobby, träning osv. Allt du fyller dit liv med just nu.

När du är klar med Tankekartan för ditt NU - ditt nuläge, tar du fram ett nytt vitt papper och skriver en tankekarta för vart du vill, ditt drömläge. Sätt gärna upp din tankekarta för vart du vill, för att påminna dig själv om vart du vill rikta din energi.

Är dina två tankekartor lika? Lägger du energi på rätt saker, rätt personer etc?

Upp
Kontaktinformation

Helandeterapi

Mitt sätt att jobba med kropp, med att höja vare unik persons livskraft (livskvalite, livslust, energi), är genom samtal, massage, zonterapi och rådgivning vid samma tillfälle.
Vanligt är att vi annars går till tre olika personer för att hjälpa ex. en terapeut, en massör och en coach.