Om Therese Helander

Jag är utbildad naturterapeut och megineterapeut, vilket innebär att mitt fokusområde är läkning på ett naturligt sätt genom egenansvar, hälsa och friskvård. Jag jobbar med att hitta orsaken till obalans samt behandla symptom via samtal, meginemassage, akupressur, zonterapi, örter, kost och rådgivning mm.

I botten har jag en personalstrategisk utbildning och mer än 25 års erfarenhet av personalarbete, ledarskap, chef- och medarbetarstöd. Dessutom har jag stor erfarenhet från idrotten, som utövare på alla nivåer, mental träning, som ledare och även från styrelsearbete, allt från föreningsstyrelser till styrelseuppdrag på förbundsnivå.

Jag är nyfiken på livet och dess oändligt spännande utmaningar och möjlighet. Naturen ligger mig varmt om hjärtat med allt vad det innebär. Hästar, katter, hundar, hälsa, kost, yoga, motion, medmänniskor, lekfullhet och bus med varma hjärtliga skratt är annat som jag gärna fyller min dag med.

Vad Är megine?

Megine kommer från ett fornnordiskt ord för livskraft.
Meginemetoden, som jag jobbar med, är en lära i livskunskap. En kombination av gammal visdom från naturmedicinen och nutida vetskap inom frisk- och hälsovård. Som megineterapeut och naturterapeut är min målsättning att jobba med läkning på ett naturligt sätt. Vilket bygger på vilja, tålamod, ökad livskunskap och medvetenhet.

Jag jobbar utifrån:
• Mångfald och inte enfald
• Balans i allt vi gör, ex. aktivitet och vila
• Mat är medicin, medicin är mat
• Tro och andlighet är lika fri som luften vi andas
• Allt är Ett och Ett är Allt
• Leva livet levande


Att ”vÄxa” Är det finaste vi kan ge oss sjÄlva och varandra

Jag tror att vi behöver hitta oss själva och vi behöver varandra för att växa och utvecklas.
Vi människor kan ibland sitta fast i våra egna historier. Vi behöver beröra det i oss som är sant, vilket kan upplevas smärtsamt Alla vi möter är våra läromästare, på ett eller annat sätt, det är våra läromästare som tar oss vidare på vår livsväg. Om vi i dessa stunder bjuder in, istället för att stöta bort, kan vi känna tacksamhet istället för rädsla, oro, irritation, avsky, sorg, dömande, uppgivenhet eller andra känslor som påverkar oss att hamna i obalans. Känner vi tacksamhet i stunden med vår läromästare (som kan vara en granne, en kollega, en chef, en släkting, en kursare, en kund, en gäst, en tränare, en lagspelare, en fb-vän etc) är vi trygga i oss själva, har god självkänsla och står stabilt i oss själva, kan vi behålla vår livskraft, livsenergi i oss själva.
Vi kommer inse att det är lättare att vara sanna, utan lögner, maktmissbruk, skämta bort saker eller andra undanflykter. Vi kommer bli mer medvetna i varje möte, varje ögonblick, vilket gör att vi ”växer” i varje stund. Vem vet, kanske är detta eviga ”växande” själva syftet med vår samexistens.

För mig är mötet med varje enskild individ inspirerande och känner stor tacksamhet över att den jag möter i mitt arbete strävar efter balans, utveckling och ”växande” som människa.

Att se någon växa eller få nya insikter är för mig det största jag kan uppleva. Det är värt att fira, varje gång! Det är något av det största och vackraste vi kan uppleva. Det är glädje och lycka för mig.

Mitt mål är att se varje individ sträva efter balans, viljan att leva livet levande, i glädje och öka sitt medvetande.

Therese

UppKontaktinformation

Helandeterapi

Mitt sätt att jobba med kropp, med att höja vare unik persons livskraft (livskvalite, livslust, energi), är genom samtal, massage, zonterapi och rådgivning vid samma tillfälle.
Vanligt är att vi annars går till tre olika personer för att hjälpa ex. en terapeut, en massör och en coach.